Wat te doen bij verzend problemen

Veel Internet aanbieders staan het niet toe om uitgaande mail servers (SMTP) van derden te gebruiken.

De meest voor de hand liggende oplossing is het instellen van de smpt server van uw Internet provider. (meestal zoiets als smpt.uwprovider.nl)

Echter in sommige gevallen is dit niet wenselijk. Bijvoorbeeld als u uw mail via een laptop verstuurd die via verschillende Internet providers naar het Internet verbonden is.

Een mogelijke oplossing is het instellen van uw eigen mail server maar dan via een andere poort. De standaard poort voor het verzenden van mail is poort 25. Dit is dan ook de poort die de meeste Internet providers blokkeren.

Dream Hosting bied u uw mail server ook via poort 587 aan. Dus wanneer u problemen ondervind met het verzenden van mail, stel dan uw eigen smtp server in via poort 587.

Omdat onze mail servers wachtwoord beveiligd zijn dien u aan te vinden dat voor uitgaande mail verificatie vereist is.

Heeft u vragen dan helpen wij u graag verder!